Министерството на отбраната на Румъния съобщи късно във вторник, че

...
Министерството на отбраната на Румъния съобщи късно във вторник, че
Коментари Харесай

Румъния отмени договор за бойни кораби с Франция за 1,2 млрд. евро

Министерството на защитата на Румъния заяви късно във вторник, че е анулирало дълго отлаганата договорка за закупуване на четири бойни кораба от френската компания Naval Group , откакто френската компанията и неин румънски сътрудник не съумяха да спазят крайния период за сключване на контракта, предава Ройтерс.

Отбранителната компания Naval Group завоюва контракта за създаване на четири военноморски корвети " Гоуинд " за Румъния и възобновяване на две съществуващи фрегати за 1,2 милиарда евро през 2019 година в партньорство с румънската компания Santierul Naval Constanta.

Но договорката беше арестувана, първо заради правни провокации, а след тъй като двете компании не съумяха да реализират съгласие по отношение на възходящите разноски .

Военноморските сили на Румъния са най-слабо осъвременените измежду страните в НАТО . Страната, е член на НАТО от 2004 година и е член на Европейски Съюз от 2007 година Тя усили разноските си за защита до 2,5% от Брутният вътрешен продукт тази година в отговор на съветската инвазия в Украйна.

В Румъния, която споделя 650 км обща граница с Украйна, е ситуирана американска система за противоракетна защита и от предходната година има непрекъсната бойна група на НАТО, основана на нейна територия, водена от Франция.
 Генерал от румънското разузнаване: Всички съветски секрети служби се пробват да нападат Румъния
Генерал от румънското разузнаване: Всички съветски секрети служби се пробват да нападат Румъния

Атакуват значими институции на румънското държавно управление със комплициран злотворен софтуер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР