Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра

...
Министерството на отбраната на Република България разпространи позиция на министъра
Коментари Харесай

Разпространиха извънредна позиция на Красимир Каракачанов за бойната авиация

Министерството на защитата на Република България популяризира позиция на министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Ето какво написа в нея:

"В изказване на „ Демократична България “, изразена посредством господин Велизар Шаламанов, се интерпретира тематиката с трагичния случай с вертолет Ми-17 отпреди повече от година и се повтарят познати политически клишета.

Тягостно е тъкмо в деня на респект към умрелите да ставаме очевидци на такива неуместни тълкования, само че поради положителното име на починалите в случая водачи и поради достойнството на мъжете в униформа, които с достолепие не престават да извършват своя воински дълг, съм задължен да поясня следното:

„ Демократична България “ в своята позиция приказва за „ рискова съветска авиотехника “ и за „ рисково дребен брой на полетните часове “ за подготвителни полети на летците. Това изказване е добър образец за замяна на повода и следствието. Истината е, че точно поради подобен вид дългогогодишно философстване и безучастие авиотехниката бе оставена без поддръжка и бяха фрапантно лимитирани полетните часове. Така че няма по какъв начин един проблем да се лекува с още повече от същата политическа причина, която е породила този проблем.

Въпросната коалиция счита, че би трябвало да се обърнем към съдружниците по въпроса за „ рисковата съветска авиотехника “. Очевидно за тази политическа мощ е незнайна безспорната максима, че една техника е рискова най-много тогава, когато не се поддържа. Полша да вземем за пример има една ескадрила Су-22 от 18 самолета и две ескадрили МиГ-29 с общо 30 самолета. Този факт по никакъв метод не пречи на Полша да уголемява военно-техническото си съдействие със Съединени американски щати, в това число с увеличение на броя на американските вооеннослужеци на полска територия и с договаряния за закупуване на изтребители Ф-35. Словакия пък единствено преди дни разгласи идното подписване на нов контракт с Русия за обслужване и поддръжка на изтребителите МиГ-29 на страната на стойност 100 млн. евро за идващите най-малко 4 години.

Очевидно е, че има източноевропейски сътрудници от НАТО, които не страдат от натегачески политически комплекси.

Времето на бездействието по отношение на поддръжката на авиационната техника в Българската войска към този момент отмина. Както е известно има заделени средства до края на годината за ремонт на вертолетната авиация, в това число и Ми-17. Правителството отдели и средства за възобновяване на летателната валидност на самолетите Су-25 и за опазване на добитите отбранителни качества в интервала до придобиване на новия вид военен аероплан и постигане до оперативна подготвеност за неговото потребление.

Може да се добави и нарастването на заплатите в системата на защитата с по 10% в две следващи години, както и други позитивни стъпки.

За мен като министър на защитата и вицепремиер Българската войска е най-важна и е най-голямата ми грижа, до момента в който за „ Демократична България “ преди всичко е да приветства гей-парадите и да се грижи за „ правата на еднополовите двойки “.

Но самият факт, че улисани в многочислените си акции в поддръжка на гейовете, са намерили време да упоменат и Българската войска – това е един в действителност позитивен факт.

В случай, че в бъдеще решат да покажат респект и към военнослужещите, подсещам, че всяка година Денят на храбростта и празник на Българската войска постоянно се пада на 6 май, Гергьовден ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР