Министерството на отбраната /МО/ публикува за обществено обсъждане промени в

...
Министерството на отбраната /МО/ публикува за обществено обсъждане промени в
Коментари Харесай

Министерството на отбраната предлага промени в Наредбата за мобилизация

Министерството на защитата /МО/ разгласява за публично разискване промени в Правилника за използване на Закона за защитата , заяви „ БНР “. То визира текстовете, които дефинират по кое време може да стартира мобилизацията .

Предложенията включват прекосяването на въоръжените сили от мирновременна към военновременна организация да се смята за организационно-щатна смяна. Промени са планувани и в дейностите по подготовката, провеждането и обезпечаването на мобилизацията, само че остават поверителни.

Предложението за смяна има връзка с наличието на бойната група на НАТО у нас в състава на до 1000 военнослужещи , „ за които следва да бъдат обезпечени запасни за тяхната взаимозаменяемост “ .

Очаква се съкращаване на заповедите за преназначаване на към 80% от персоналния състав на реорганизиращото се военно формирование. Ще се облекчи и конкурсната процедура за установяване на военнослужещи и цивилни чиновници за заемане на интернационалните длъжности. Общественото разискване на предложенията е доникъде на август .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР