„Министерството на отбраната и служба „Военна полиция“ свършиха всичко, което

...
„Министерството на отбраната и служба „Военна полиция“ свършиха всичко, което
Коментари Харесай

МО за инцидента с МиГ-29: Свършихме си работата, но подполк. Терзиев не може да бъде върнат сред живите

„ Министерството на защитата и работа „ Военна полиция “ свършиха всичко, което е под наша пълномощия. Не беше елементарно, изключително изваждането от морското дъно на черната кутия. Всички решения бяха верни, за това в този момент разполагаме с обстоятелства. Действахме в условия на оптималната бистрота “, увери той и напомни, че са разчетени всички данни, в това число от радарите в региона на учението, както и на черната кутия на самолета, извадена от дъното на Черно море.

На брифинга в МО присъстваше и почернената брачната половинка на майор Терзиев – Димитрина Попова, която имаше опция да задава директни въпроси на участниците в следствието, от които изиска да знае по какъв начин по този начин се е стигнало до случая без техническа нередовност и без пилотска неточност, а отчета е като основна причина е вписана „ загуба на пространствена ориентировка “.

„ Би било пилотска неточност, в случай че водачът осъзнава в каква обстановка е, само че не е подхванал дейности “, обясниха и от Министерството на защитата. Според проверяващите до последно водачът не е осъзнавал в каква обстановка се намира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР