Министерството на отбраната е стартирало процедурата по строителството на нова

...
Министерството на отбраната е стартирало процедурата по строителството на нова
Коментари Харесай

Стартира процедурата по строителство на инфраструктура за НАТО в Ямболско

Министерството на защитата е стартирало процедурата по строителството на нова инфраструктура за силите на НАТО у нас край Кабиле, Ямболско.

Това разгласи министър Тодор Тагарев в писмен отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев .

Към края на предходната година ведомството е изпратило питане до организацията на НАТО по поддръжка дали може да се заеме с проектирането на нужните нови здания и инженерните инфраструктури край Ямбол. Страната ни е в очакване на оферта .

В отговора на министъра няма информация за цената на плана , нито за периодите, само че в предходни изявления от Министерството са казвали, че казармите, постройките, за техниката , пътищата за многонационалната бойна група на НАТО у нас ще коства съвсем несъмнено над 100 млн. лв. .

Съоръженията би трябвало да са подготвени до 2025 година , а строителството за възможното увеличение на бойната група на НАТО до бригада не би трябвало да тормози локалното население .

Инфраструктурата, която ще обслужва отбранителните проекти на НАТО у нас ще бъде на обща стойност 6 милиарда евро , стана ясно след завръщането на Тодор Тагарев от Съединени американски щати този януари. Тя ще включва пътища, железопътни линии, тръбопроводи и хранилища .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР