Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското

...
Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското
Коментари Харесай

Министерството на отбраната е предприело мерки за оздравяване на търговското дружество МОБА ЕООД

Министерството на защитата е подхванало ограничения за излекуване на комерсиалното сдружение МОБА ЕООД, оповестява пресцентърът на ведомството.

"Политиката на Министерството на защитата във връзка с комерсиално сдружение МОБА ЕООД е напълно ориентирана към това компанията да бъде оздравена и да продължи да съществува ". Това е споделил министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила в отговор на журналистически въпроси през днешния ден в Министерството на защитата. Той и неговият заместител Анатолий Величков са коментирали настоящата тематика за финансовото положение на сдружението за защита и сигурност с принципал министърът на защитата.

Заместник-министър Величков е разяснил подхванатите дейности за излекуване на МОБА ЕООД, като е подчертал, че за интервала 2014-2016 година сдружението е натрупало отговорности от 1 млн. и 94 хиляди лева

"На първо място, употребявайки опцията за вътрешно възлагане, гарантирахме нови източници на доходи, от 100-процентова защита на обекти, в това число и такива с отпаднала нужда ", е споделил той. По думите му, са били подхванати и дейности за редуциране на неоправданите административни разноски. Същевременно е бил осъществен и бърз вътрешен одит, като резултатите от него са предоставени на прокуратурата и финансовата ревизия.

"Със съдействието на заместник-министъра на финансите Кирил Ананиев Кирил Ананиев е длъжностен министър на финансите в кабинета на Огнян... към профила успяхме да понижим размера на месечните вноски към Национална агенция за приходите за погасяване на старите отговорности на сдружението, с цел да можем да изплащаме заплатите на над хилядата служащи в МОБА ЕООД ", е показал още Величков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР