Министерството на отбраната е готово да прехвърли на община Хасково

...
Министерството на отбраната е готово да прехвърли на община Хасково
Коментари Харесай

Военните дават на Хасково още 100 дка казарми

Министерството на защитата е готово да трансферира на община Хасково собствеността на върху още 4 военни парцела с отпаднало предопределение. Площта е близо 100 декара. Това заяви през днешния ден кметът Станислав Дечев.

Писмото от Министерството на защитата било получено в локалната администрация предходната седмица. Терените ​са във втора градска зона сред бул. " Васил Левски " и улиците " Ком ", " Дунав " и " Елешница ". Както към този момент сме писали, ​още през 2016 година общината ​поиска да придобие недвижимата благосъстоятелност на някогашните казарми.,В претекстовете беше маркирано, че те ще се употребяват за парк, автогара, детски и спортни уреди.



" Внасям изключителна докладна до ​общинския съвет за съвещанието в петък. Предлагам, да бъде гласувано единодушие за придобиването на терените ", ​коментира градоначалникът. Той посочи, че, при приемане от локалния парламент, процедурата включва координиране с регионалната администрация и министерства преди кабинетът да издаде дефинитивно разпореждане. Това ще продължи сред 3 и 6 месеца, посочи Дечев.

" Парцелите ще бъдат разработвани поредно. Няма да има жилищни комплекси ", безапелационен бе кметът. Една от ​идеите е и е строителството и на съвременна огромна спортна зала.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР