Министерството на околната среда и водите няма да оттегли приетите

...
Министерството на околната среда и водите няма да оттегли приетите
Коментари Харесай

Нено Димов: МОСВ няма да оттегли приетите промени в плана за Пирин

Министерството на околната среда и водите няма да отдръпна признатите от държавното управление на 28 декември промени в проекта за Пирин, съобщи министър Нено Димов след чуване в отрасловата парламентарна комисия. Той оспори изказванията на протестиращите, че има заплаха да се застрои 45% от парка.

 Нено Димов, министър на околната среда и водите: " Оттегляне на точката към този миг въобще не виждам съображение, имайки поради, че единственото, което тя позволява, е да забележим какво можем да създадем оттук насетне. Трябва да бъде изработен профилиран организационен проект, който да мине през екооценка. Единствено позволеното там, повтаряме, е водохващания за питейни потребности, а в двата %, които са ски зоната над Банско, е позволена спортна инфраструктура. Аз не виждам нищо извънредно в това ".
До дни ще бъде подготвен графикът с ограничения за запазване на въздуха, съобщи пред депутатите от комисията по околна среда Нено Димов. Част от тях плануват възбраната на твърди горива с високо азотно-пепелно наличие, инспекции на автосервизите за нерегламентирана продажба на отработени масла за гориво. Средства от оперативна стратегия " Околна среда " ще бъдат пренасочени за пазаруване на газови анализатори за всички пунктове на КАТ, които правят примитивен обзор при регистрация на нови коли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР