Министерството на околната среда и водите е изпълнило всички изисквания

...
Министерството на околната среда и водите е изпълнило всички изисквания
Коментари Харесай

ЕК няма забележки към проектите на МОСВ в Плана за възстановяване

Министерството на околната среда и водите е изпълнило всички условия на Европейската комисия по трите плана за околна среда в Националния проект за възобновяване и резистентност. ЕК няма забележки към нито един плановете, се споделя в известие от екоминистерството.

Проектите са в региона на запазване на биологичното многообразие, опазване на природата и опазване на водните запаси посредством повишение ефективността на ръководството на незаменимия естествен запас. Те са с разнообразни наименования:

" Интегриране на екосистемния метод и използване на решения, основани на природата в опазването на предпазените зони от мрежата Натура 2000 " ;
" Възстановяване на основни за климата екосистеми в осъществяване на Стратегията на биологично многообразие на Европейски Съюз и задачите на Европейския зелен пакт ", в партньорство с Изпълнителната организация по горите;
" Цифровизация за сложно ръководство, надзор и дейно потребление на водите ".

Проектните оферти са ориентирани към осъществяване на основни отговорности на България към Европейския съюз.

За превъзмогване на разпознатите от Европейска комисия недостатъци, още при започването на наказателната процедура през януари 2019 година, е подготвен план на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното многообразие, който вкарва нов метод за ръководство на предпазените зони от екологичната мрежа Натура 2000, се споделя в позицията. Законопроектът е признат на първо четене от 44-ото Народно заседание. Служебното държавно управление внесе наново законопроекта в 45-ия парламент, само че той не бе подложен за разглеждане. Прието е Решение на Министерския съвет за внасяне на същия план на закон в бъдещото 46-ото Народно заседание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР