Министерството на образованието въвежда нови правила за прием в първи

...
Министерството на образованието въвежда нови правила за прием в първи
Коментари Харесай

Клисарова: Новите правила за прием в първи клас са полезни за администрацията, но не и за родителите

Министерството на образованието вкарва нови правила за банкет в първи клас. С максимален късмет за записване ще са децата, чиито родители живеят в региона на учебното заведение най-малко от 3 години.

„ Аз мисля, че тези промени са извънредно потребни за администрацията и никога не оказват помощ на родителите и на философията, че би трябвало да приобщим детето към учебното заведение в най-привлекателната среда ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Анелия Клисарова, народен представител от Българска социалистическа партия и заместник-председател на комисията по обучение:

„ Това са ясни правила за администрацията, само че с какво оказваме помощ по този метод на фамилиите? Много пъти родителите желаят да вземат детето от учебно заведение, което е покрай работата им, тъй като откакто вземат детето, някои от тях не престават да работят в офиса или където е належащо. Всеки родител желае най-хубавото за детето си и в случай че кварталното учебно заведение е положително, с положителни педагози, с благоприятни условия да приобщят детето към учебно заведение, да му основат просветителни привички, никой няма да желае за един час да пресича цяла София, с цел да отиде в някое елитно учебно заведение. Какво значи елитно и неелитно учебно заведение? Можем ли по този начин да разделяме учебните заведения и надлежно по този начин да разпределяме децата? ", запита риторично Клисарова.

„ Трябва да сменим делегирания бюджет, по тази причина приказват всички, Едно учебно заведение с 2000 деца има повече средства, по-модерно съоръжение, по-висока заплата за учителите. От друга страна, по какъв начин се работи с едно дете в клас с 30 деца и с неприятна среда, тъй като то няма място към този момент за чиновете, макар че учебното заведение е елитно? Как се работи с 2000 деца и по какъв начин се работи с 600 деца, или с един клас от 25 деца и клас с 33 деца? ", добави депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР