Министерството на образованието следи много внимателно ситуацията със заболяването коклюш.

...
Министерството на образованието следи много внимателно ситуацията със заболяването коклюш.
Коментари Харесай

Експерт: Матурата за повишаване на оценката ще важи само за кандидатстване във ВУЗ

Министерството на образованието следи доста деликатно обстановката със болестта коклюш. Ковид пандемията ни научи на няколко основни момента, които могат да се употребяват във всяка една обстановка. Образователната система може да реагира в доста тясно съдействие със здравните управляващи, просветителната система може да реагира доста бързо и съответно и да съблюдава всички здравни протоколи и ограничения. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Евгения Костадинова, директор на Дирекция  " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в Министерството на образованието и науката.

Евгения Костадинова посочи, че новата опция за явяване на матура от учениците е основна, само че става въпрос за явяване на изпит, друг от Държавния зрелостен изпит.

Не можем да приказваме за повишение на оценката от матурата, тя остава такава, каквато зрелостникът в началото е получил. Не се трансформира оценката в дипломата, само че при положение, че възпитаник желае да повтори матурата за повишение на оценката поради кандидатстване  във висше учебно заведение, той може да го направи, само че тази оценка ще се впише в обособен документ, посочи специалистът.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР