Министерството на образованието публикува отговорите от Националното външно оценяване, съобщиха

...
Министерството на образованието публикува отговорите от Националното външно оценяване, съобщиха
Коментари Харесай

МОН публикува отговорите от изпита по БЕЛ за 7. и 10. клас

Министерството на образованието разгласява отговорите от Националното външно оценяване, оповестиха от МОН.

Историята на Ева, която пораства и се смалява, преразказваха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература през днешния ден.

Творбата на Иванка Могилска е написана особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за националното външно оценяване в 7. клас. Учениците трябваше да напишат обстоен преразказ от името на безпристрастен повествовател.

С история за преподавател и неговите възпитаници, които намират неповторима находка, бяха свързани езиковите задания и тези за четене с схващане. Предпоследната 25-а задача изискваше с няколко фрази учениците да обяснят какво внушават стихове от одата „ Опълченците на Шипка “ на Иван Вазов.

На национално външно оценяване по български език и литература се явиха близо 60 400 седмокласници. До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа.

Десетокласниците работиха върху три текста – за дебатите, за Дуранкулак и върху фрагмент от повестта „ Гераците “ на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат обобщение на текста за Дуранкулак. На този изпит се явиха над 51 300 възпитаници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР