Министерството на образованието не въвежда никакви нови правила за провеждането

...
Министерството на образованието не въвежда никакви нови правила за провеждането
Коментари Харесай

Министър Денков успокои: МОН не въвежда нови правила за матурите

Министерството на образованието не вкарва никакви нови правила за провеждането на матури те, сподели ресорният министър Николай Денков  пред публицисти, преди да се включи в кроса с деца и възпитаници в Южния парк, част от самодейността " 5 KM RUN ", съобщи
" Това е цялостно неразбирателство, никакви нови правила не вкарваме! Правилата са оповестени още при започване на образователната година. Това, което излезе като събщение в петък, е още веднъж сумиране на това, което сме оповестили още при започване на образователната година и което аз изяснявам през последните месеци. Така че искам да успокоя незабавно и родителите, и учениците - нищо не се трансформира по отношение на това, което към този момент е оповестено към този момент ", означи Денков.

“Спрямо предходната образователна година има промени, свързани с това, че в този момент приключва за първи път випускът по новия закон за предучилищно и учебно обучение. Оттам има доста повече изпити, друга организация, както и изпити, които са за професионална подготовка. Всичко това е разказано в нашето известие от през вчерашния ден ", добави министърът. 

Друга смяна е броят на точките за оценка “Среден 3 ”, който от 23 се повишава на 30.

“Мнение на специалистите е, че при тази подготовка на децата - тези 30 точки са подобаващи ”, разясни Денков и добави: “Разликата се появява в това, че може да има повече двойки в сравнение с тройки. От друга страна би трябвало да сме спокойни, че който е получил тапия, знае материала, на който се явява ”, добави той. 

Произведенията, които би трябвало да научат зрелостниците, също са по-малко.  " Това разрешава на децата да се съсредоточат повече върху тях ”, счита министър Денков и добави, че “това ще им помогне да формулират по-добре тезите си ”.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР