Министерството на образованието и науката предлага учениците да могат да

...
Министерството на образованието и науката предлага учениците да могат да
Коментари Харесай

Идея на МОН: Децата могат да отсъстват от училище цели 15 дни само с бележка от родител

Министерството на образованието и науката предлага учениците да могат да отсъстват от учебно заведение до 15 дни в една образователна година с стимулирано документално заявление от родител до класния началник.

Промените в Наредбата за приобщаващо обучение към този момент са  оповестени за публично разискване на уеб страницата на МОН и до 5 март всеки може да даде оферти по тях. Целта е да се облекчат фамилиите и да се понижи административната тежест на шефа на учебното заведение. 

В момента учениците имат право да отсъстват от учебно заведение до 3 образователни дни в една образователна година въз основа на стимулирано документално заявление от родителя до класния началник и до 7 образователни дни с авансово позволение на шефа на учебното заведение въз основа на заявление от родителя.

С  измененията се дава опция на родителя независимо да взема решение във връзка с отсъствията на своето дете от учебно заведение в случаи на фамилни събития, персонални и фамилни задължения, наложителни пътувания, краткотрайно неразположение и други Предвижда се това да се случва в осведомителен режим посредством класния началник, а не в позволителен от шефа. 

Промяната е препоръчана след извършен разговор и срещи с всички заинтригувани страни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР