Министерството на образованието и науката да вземе спешни мерки и

...
Министерството на образованието и науката да вземе спешни мерки и
Коментари Харесай

Джендър идеологията няма място в българските училища, категорични са от Воля

Министерството на образованието и науката да вземе незабавни ограничения и да пресече нахлуването на джендър идеологията в българските учебни заведения. За това прикани депутатът от ПГ „ Воля – Българските Родолюбци “ Елена Аксиева. Поводът е следващата анкета измежду учениците, в която ги кара да си дефинират пола. Децата и учителите им би трябвало да попълнят въпрос по тази причина какви са, като вероятните отговори са четири: „ момиче “, „ момче “, „ друго “ или „ избирам да не споделям “.

„ Ние от „ Воля – Българските Родолюбци “ сме изрично срещу сходни допитвания и не за първи път сигнализираме, че джендър идеологията скрито работи в класните стаи у нас. България не одобри Истанбулската спогодба, в която се пропагандираше така наречен „ трети пол “. Настояваме МОН да се съобрази с това и да вземе нужните ограничения, с цел да отбрани българските деца, техните родители и учители “, съобщи още Аксиева, член на парламентарната просветителна комисия.

Сигналът за скандалното допитване пристигна през медиите от шефа на столичното 31 СУЧЕМ Надежда Николчева. Става въпрос за електронната анкета на Европейската комисия, която прави оценка цифровите умения на възпитаници и учители. Програмата SELFIE (Самооценка на ефикасното образование посредством поощряване на потреблението на новаторски просветителни технологии) е стартирала в края на предходната година у нас.

„ Категорично не одобрявам обществените пояснения на министър Вълчев, че програмата е създадена от Европейската комисия и идентична за всички в Европейски Съюз, както и че МОН даже не са създали превода. Опасно е, че към този момент е изпратена на 900 образователни заведения в България. Ако МОН работи отговорно няма да тиражира механично всичко, което се изпраща от Брюксел без да зачита българските полезности и настроения в обществото “, безапелационна е Елена Аксиева.

От "Воля " считат, че този образец е още едно доказателство за нуждата от незабавни промени в политиките на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР