Министерството на националната отбрана на Тайван съобщи във вторник, че

...
Министерството на националната отбрана на Тайван съобщи във вторник, че
Коментари Харесай

Тайван засече два китайски балона над острова

Министерството на националната защита на Тайван заяви във вторник, че са засечени два китайски балона , преминаващи през междинната линия, която разделя Тайван от Китай. Един от балоните е бил видян да лети непосредствено над острова, оповестява индийската телевизия NDTV.

Балоните са минали междинната линия над Тайванския проток , който е значим воден път сред Тайван и Китай, късно вечерта на 1 януари локално време. Те са видяни на две разнообразни места - покрай западния град Чиаи и в региона на Кийлунг на север.

Според данните, предоставени от министерството, един от балоните се е насочил на изток, преминавайки непосредствено над острова, откакто се появил северозападно от Чиаи. Балоните са летели на височина от към 9-10 хиляди м.

Министерството заяви, че балоните са се насочили на североизток и са изчезнали към 23:43 през вчерашния ден и 00:43 през днешния ден локално време.

Наблюденията на китайски балони в подтекста на идните. Тайванските управляващи са докладвали за шест такива случая през декември.

Темата с китайските балони закупи политическo значени през февруари предходната година, когато който нарекоха шпионски балон. Пекин от своя страна твърди, че става въпрос за меторологичен балон, отколонил се от курса си.
 Китай не се отхвърля от концепцията за спокойно обединяване с Тайван
Китай не се отхвърля от концепцията за спокойно обединяване с Тайван

Според Си Дзинпин обединяването е неизбежно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР