Министерството на на външните работи на Китай предложи на администрацията

...
Министерството на на външните работи на Китай предложи на администрацията
Коментари Харесай

Китай предложи на Доналд Тръмп да ползва Huawei, за да не бъде подслушван

Министерството на на външните работи на Китай предложи на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, да употребява смарт телефоните на Huawei, за е сигурен, че неговият iPhone не се подслушва.

Пекин направи това изказване откакто вестникът The New York Times съобщи, че китайските и съветските шпиони без проблеми подслушват персоналния телефон на Доналд Тръмп , който президентът употребява с цел да приказва със старите си другари. Изданието добавя, че ръководителят на Белия дом неведнъж е предупреждаван за слабата отбрана на неговите персонални мобилни телефони. Но Тръмп пренебрегва всички сходни препоръки на експертите по осведомителна сигурност и настойчиво продължава да употребява своя iPhone.

По време на конференция в четвъртък прессекретарят на министерството на външните работи на Китай Хуа Чунюн разяснява материала на изданието като „достоен за Оскар„. Тя добави, че известията от сходен жанр потвърждават, че NYT прави подправени вести.

„Ако те са в действителност толкоз обезпокоени, че телефоните на Apple се подслушват, дано да ги заменят със смарт телефоните на Huawei“ – съобщи представителката на Пекин, явно имайки поради най-големия китайски производител на информационно съоръжение.

Има нещо комично в обстановката, тъй като при започване на годината Съединени американски щати не позволи продажбите на смарт телефоните на Huawei на своя територия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР