Министерството на младежта и спорта одобри средства в размер на

...
Министерството на младежта и спорта одобри средства в размер на
Коментари Харесай

Министерството на спорта обяви колко пари ще даде за неолимпийските спортове през 2024г.

Министерството на младежта и спорта утвърди средства в размер на 4,730 млн. лв. за актуалната година за активността на федерациите, администриращи неолимпийски спортове. Финансовото подкрепяне за 2024 година се осъществя посредством Програмата за финансово подкрепяне на планове за развиване на спорта за високи достижения на неолимпийските спортове и Програмата за финансово подкрепяне на планове за кадрово и научно-методическо обезпечаване на спортните федерации.
Прочетете още
Средства ще получат 25 федерации, като броят им е по-голям по отношение на миналата година. В съпътстващата стратегия за кадрово обезпечаване са увеличени възнагражденията на всички треньори и длъжностни лица приблизително с 15% по отношение на 2023 година, като е добавена опция за подписване освен на цивилен контракти, само че и на трудови. За първи път в плановете на федерациите по неолимпийски спортове могат да бъдат включени втори народен треньор и доктор съгласно спецификата на спорта.

С цел по-голяма бистрота информация, обвързвана с осъществяването на дейностите по плановете на федерациите, администриращи както олимпийски, по този начин и неолимпийски спортове, ще бъде оповестена на интернет страницата на съответната спортна федерация.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР