Министерството на младежта и спорта (ММС) проверява как Българският футболен

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) проверява как Българският футболен
Коментари Харесай

Министерството на спорта проверява как БФС разходва държавни пари

Министерството на младежта и спорта (ММС) ревизира по какъв начин Българският футболен съюз (БФС) разходва средствата, получени от страната. Това се споделя в отговор на министерството след въпроси на " Дневник ", свързани с следствие на Би Ти Ви на съмнителни покупко-продажби за пазаруване на екипировка като част от програмата на ММС и БФС за развиване на детско-юношеския футбол.

Държавата подкрепя БФС от четири години, посредством министерството на спорта.

От ММС декларират пред " Дневник ", че инспекцията е почнала преди излъчването на репортажа на Би Ти Ви. " На 28-ми октомври 2019 година е издадена заповед на министър Красен Кралев за пускане на инспекция на БФС. Инспекторатът на ММС ревизира документите на БФС за разходване на финансовите средства, предоставени от ММС в интервала януари 2015 - декември 2018 година ".

Посочва се също, че при докладите на футболния съюз пред министерството досега не са установени нередности.

Според предоставената информация министерството е дало общо 4.58 млн. лв. на БФС по програмата, като за предходната година сумата е близо 1.2 млн. лв., а за тази - 1.15 милиона лв.. Във финансовия доклад на БФС за 2018 година написа, че от министерството са получени 1.586 милиона лв. " за спортна екипировка и разноски, свързани с детско-юношески футбол ".



" Условията за финансово подкрепяне на утвърдените планове се уреждат с годишен контракт със съответната федерация и приложения, представляващи неразделна част от него. Начинът и изискванията на отчитане на дейностите по плановете на федерациите са написани в договорите, подписани с ММС. Спортните организации изготвят доклади по пример по действия (подготовка, възобновяване, държавен и интернационален състезателен календар, наеми, материално-техническо обезпечаване (МТО) и др.), съпроводени с описи на първичните счетоводни документи ", декларират от ММС на въпрос по какъв начин министерството управлява разходването на средствата.

Според закона за спорта инспекторатът на ММС реализира настоящ и следващ надзор върху осъществяваните от спортните организации действия, финансирани от страната, за законосъобразното и целесъобразното разходване на средствата, допълват от министерството.

През лятото министър-председателят Бойко Борисов заприказва за по-широка помощ от страната за развиване на детско-юношеския футбол. Той съобщи, че това може да стане при показване на ясна стратегия за развиване.

БФС създаде тактика, само че това съответства със разтърсванията в организацията и оставката на президента Борислав Михайлов. В момента вицепрезидентът Йордан Лечков оспорва вписването на Михаил Касабов за президент.

Преди ден, още веднъж в отговор на въпроси на " Дневник ", министерството съобщи, че прави инспекция и във федерацията по волейбол, където също се вършат опити за промяна на властта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР