Министерството на културата оповести резултатите от извършената проверка на първата

...
Министерството на културата оповести резултатите от извършената проверка на първата
Коментари Харесай

Собственикът на първата текстилна фабрика на Евлоги Георгиев може да получи акт заради несистемно поддържане

Министерството на културата оповести резултатите от осъществената инспекция на първата текстилна фабрика на името на Евлоги Георгиев в Карлово. От културното ведомство са показали, че следва издаване на насилствена административна мярка във връзка с настоящия притежател.

Прилагането на мярката не изключва опцията за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване на притежателя за редовно неподдържане на груповата недвижимата културна полезност.

Проверката е осъществена по отношение на писмо на кмета на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов и на съображение член 192, алинея 1, т. 1 от Закона за културното завещание на груповата недвижима културна полезност.

От Министерството на културата са показали още, че според процедурата по чл.72-73 от Закона за културното завещание ще бъде приложена и във връзка с " Вила на Евлоги Георгиев ", съставка от груповата недвижима културна полезност " Първа текстилна фабрика на името на Евлоги Георгиев ", която е благосъстоятелност на Община Карлово, която също е в спешно положение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР