Министерството на културата обяви нов конкурс за заемане на длъжността

...
Министерството на културата обяви нов конкурс за заемане на длъжността
Коментари Харесай

Обявиха нов конкурс за директор на НИМ

Министерството на културата разгласи нов конкурс за заемане на длъжността " шеф " на Националния исторически музей.
Кандидатите би трябвало да имат висше обучение, да са магистри в региона на филантропичните науки или по история и археология и да са работили най-малко 5 години в съответното професионално направление.
Предимство на претендентите ще носят: стаж в музей, управнически опит, притежаване на непознат език, научна степен или академична служба, подготовка по мениджмънт, компютърни умения. Те би трябвало добре да познават нормативната уредба в региона на движимите културни полезности и музейното дело, както и структурата и функционалностите на Министерство на културата и неговите подразделения.
Конкурсът ще се организира посредством разглеждане на показаните документи и идея за развиването на Национален исторически музей и събеседване.
Припомняме, че до избирането на конкурсни начала на нов шеф на НИМ, длъжността шеф извършва именитата археоложка доцент доктор Бони Петрунова, която в предходния кабинет бе заместител на Вежди Рашидов.
Кандидатите за началник на НИМ би трябвало да подадат документите си до 4 януари. Така че интригата кой ще наследи излезлия в пенсия Божидар Димитров на този пост ще бъде „ разплетена " при започване на Новата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР