Министерството на културата обяви конкурсна сесия за финансова подкрепа на

...
Министерството на културата обяви конкурсна сесия за финансова подкрепа на
Коментари Харесай

МK обяви конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките

Министерството на културата разгласи конкурсна сесия за финансова поддръжка на библиотеките за възобновяване на фондовете им по стратегия „ Българските библиотеки – модерни центрове на четене и осведоменост ” – 2022 година

Общата сума на конкурсната сесия е в размер на 2 млн. лева.  Приоритет на програмата е възобновяване на библиотечните фондове за поощряване на интереса към книгата и четенето и подпомагане за развиване на библиотеките като съществени центрове за нематериалност, придобиване на познания и информация.                 
Право на присъединяване в състезанието за финансова поддръжка според разпоредбите, одобрени от министъра на културата със заповед № РД09-395/02.07.2020 година, имат библиотеките по смисъла на Закона за публичните библиотеки.
Документите се подават попълнени и подпечатани в един образец на книжен притежател в деловодството на Министерството на културата или посредством лицензиран пощенски оператор или посредством пощальон в период 15 дни от датата на издание на обявата – до 18 юли в това число.

С цялостния текст на Правилата за изискванията и реда за финансово подкрепяне на планове на публичните библиотеки при възобновяване на фондовете им с книги и други осведомителни източници по стратегия „ Българските библиотеки – модерни центрове за четене и осведоменост “ и формулярите за кандидатстване можете да се запознаете 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР