Министерството на иновациите и растежа /МИР/ започва да сключва договори

...
Министерството на иновациите и растежа /МИР/ започва да сключва договори
Коментари Харесай

1599 фирми у нас ще получат общо 30.6 млн. лева от Плана за възстановяване

„ Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/ стартира да подписва контракти с 1599 компании, които са утвърдени за финансиране по втората към този момент завършила за кандидатстване процедура от Плана за възобновяване – „ ИКТ решения и киберсигурност “. Вече са изпратени първите 750 предложения към микро-, дребни и междинни предприятия у нас. “

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка почналото през днешния ден подписване на контракти с компаниите. Той посочи, че по процедурата няма да се постанова съфинансиране от фирмите. Те ще получат грантове сред 3000 лева и 20 000 лева, като сумата ще бъде образувана въз основата на декларираните от тях потребности .

По процедурата се аплайваше сред октомври и декември предходната година бяха подадени над 7600 планови оферти . През февруари тази година бяха оповестени и спечелилите финансиране 1599 компании, които ще получат общо 30.6 млн. лева .

Компаниите ще имат опцията да закупуват програмен продукт за усъвършенстване на управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност . Със средствата ще могат да се покриват разноски и за основаване на корпоративни уеб страници , мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР