Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще осигури 180 млн.

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще осигури 180 млн.
Коментари Харесай

Осигуряват 180 млн. лв. за по-зелен и екологичен бизнес

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще обезпечи 180 млн. лева за внедряване на екологосъобразни практики в българския бизнес. Средствата са по четвъртата процедура, която МИР ще отвори от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) – „ Подкрепа за прехода към кръгова стопанска система в предприятията “. Това разгласи в Подкаста за нововъведения и напредък специалистът в отдел „ Програмиране “ на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ Галина Шаренкова. Очаква се мярката да започва до края на март.

От нея ще могат да се възползват микро, дребни, междинни и огромни предприятия от преработващата индустрия. Те ще могат да аплайват както поотделно, по този начин и в партньорство. Срокът за правене на плановите оферти ще е два месеца, а подаването им още веднъж ще става електронно през системата ИСУН 2020.

Минималният размер на безвъзмездната помощ по процедурата ще е 70 000 лева, а оптималният – 1 млн. лева С европейското финансиране ще могат да се купуват машини, уреди...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР