Министерството на иновациите и растежа (МИР) отвори за кандидатстване Програмата

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) отвори за кандидатстване Програмата
Коментари Харесай

Министър Пулев: Отворихме кандидатстването за индустриалните зони – 212 млн. лв. отиват за регионите

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) отвори за кандидатстване „ Програмата за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения “ („ AttractInvestBG “). Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

За развиване на индустриалните зони и паркове в България ще бъдат вложени общо 212,5 млн. лева, заяви служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, представен от пресцентъра.

„ Това е петата процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност, която МИР отваря в границите на няколко месеца “, добави Пулев.

Минималният размер на безвъзмездната помощ за план е 1 млн. лв.. По нея ще могат да аплайват оператори на всички индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени, в начален или напреднал стадий на създаване и развиване, по четири посоки – довеждаща техническа инфраструктура, вътрешна за зоната техническа инфраструктура, здания за научно-изследователска активност и създаване на екоинфраструктура – зарядни станции за електрически автомобили, на територията на индустриалните паркове и зони.

Кандидатите могат да вземат участие самостоятелно за вътрешната инфраструктура в парка или зоната или в партньорство с общини, Агенцията „ Пътна инфраструктура “, Националната компания „ Железопътна инфраструктура “, ВиК оператори, ЕСО ЕАД, „ Булгартрансгаз “ ЕАД, оператори на електро- и газоразпределителни мрежи – за довеждащата инфраструктура до парка или зоната, прецизират от министерството.

Крайният период за подаване на документите по петата мярка е 17:00 ч. на 2 ноември т.г. Кандидатстването за безвъзмездната помощ е напълно онлайн – в системата ИСУН 2020.

Проекти за над 53 млн. лева бяха подадени от новаторските компании с щемпел от Европейската комисия (ЕК) за високи достижения, разяснява на 30 май министър Пулев, във връзка приключването на кандидатстването по първата сесия от четвъртата процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност. България е една от петте в Европейския съюз, които подкрепят концепциите на новаторските си компании със знак за качество на ЕK. Това са планове с огромна добавена стойност, за които компаниите чакаха с месеци да получат финансиране по Плана за възобновяване и резистентност, сподели Пулев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР