Министерството на иновациите и растежа изпрати за одобрение от Европейската

...
Министерството на иновациите и растежа изпрати за одобрение от Европейската
Коментари Харесай

3 млрд. лв. за бизнеса по нова програма, чака се одобрение от Европейската комисия

Министерството на нововъведенията и растежа изпрати за утвърждение от Европейската комисия новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027. Тя е продължение на приключващата Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ и ще е с бюджет близо 3 милиарда лева Очаква се осъществяването ѝ да започва до края на годината.

С нея ще продължи поддръжката за микро, дребните и междинни предприятия (МСП) в страната. Ще бъдат подкрепени компании в разнообразни стадии на развиването си. Ще се подтикват партньорства сред МСП и огромни сдружения за създаване на нови технологии.

Основните цели на Програмата са два – „ Иновации и напредък “ и „ Кръгова стопанска система “. Предвидени са средства за създаване и внедряване на нововъведения във компаниите, увеличение на експортния капацитет, основаване на нови или развиване на съществуващи компании с фокус върху високотехнологичните браншове на индустрията, отбрана на патенти, индустриална благосъстоятелност и други Ще се подтиква дигитализацията, повишението на киберсигурността, поверителността на данните в МСП и на уменията на личния състав за работа с технологиите от Индустрия 4.0. Ще бъде подкрепена модернизацията на фамилните предприятия и тези от креативните промишлености и занаятите.

Освен за по-голяма енергийната автономия на компаниите, във втория приоритет – „ Кръгова стопанска система “, е заложено финансиране за по-ефективно потребление на ресурсите, създаването на артикули с по-голяма продължителност или с опция за преработване, повишение на използването на вторични първични материали, възстановяване ръководството на отпадъците и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР