Министерството на икономиката започва активна дейност за придобиване на дружеството

...
Министерството на икономиката започва активна дейност за придобиване на дружеството
Коментари Харесай

Държавата си купува "Дунарит"

Министерството на стопанската система стартира дейна активност за придобиване на сдружението " Дунарит ". Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов на брифинг, представен от организация " Фокус ".

Той напомни, че на членове на управлението има повдигнати обвинявания, което е дало съображение за задействане на процедура за лишаване на лицензите на произвеждане. Това, по думите на Караниколов, би довело до тежко положение на сдружението и на целия боен бранш.

Наскоро управлението на завода подаде оставки, с цел да се спре процедурата по лишаване на лиценза. Оказва се обаче, че подалите оставки не могат да бъдат освободени, тъй като има обжалване на процедурата. Това значи, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да предприеме деяние за лишаване на лицензите на предприятието.

" Това е неприемливо и министерството няма да го допусне. Министерството на стопанската система стартира дейна активност за придобиване на сдружението " Дунарит ". Работим за пазаруване на всички заеми, с цел да не се стигне до процедура на неплатежоспособност или продажба. Основната ни цел е опазване на сдружението и на служащите, което подсигурявам пред вас, че ще се случи ", съобщи още той.

Преди три седмици стотици служащи от военния цех " Дунарит " в Русе излязоха на кротичък митинг и блокираха за малко придвижването през граничния пункт " Дунав мост ", поради почнала процедура за лишаване на лицензите на предприятието.

Причината за това бе следствие на Специализираната прокуратура против изпълнителния шеф Кръстьо Кръстев, който след това подаде оставка. Тогава министър Караниколов се срещна с протестиращите и ги увери, че " Дунарит " ще продължи да работи, лицензите му няма да бъдат отнети.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР