Министерството на икономиката изготвя групи от основни хранителни продукти, които

...
Министерството на икономиката изготвя групи от основни хранителни продукти, които
Коментари Харесай

Икономическото министерство готви списък на храни, които веригите ще предлагат на минимални цени

Министерството на стопанската система изготвя групи от съществени хранителни артикули, които комерсиалните вериги ще оферират на минимални цени през идващите месеци.

Търговците, които ще се включат в програмата на министерството, ще изготвят седмичен лист с такива артикули, които хипермаркетите ще разгласяват и в седмичните си брошури. Кампанията стартира от ноември и ще продължи осем месеца, оповестява БНР.

С самодейността Министерството на стопанската система цели да сътвори пакет от хранителни артикули с налични за потребителите цени. Те ще бъдат подредени в девет продуктови групи, които включват самун, мляко и млечни артикули, месо и месни артикули, яйца, плодове и зеленчуци.

" Във всеки един магазин ще има осведомителна табло в съответната седмица кои са тези артикули. Това е лист, тъй че потребителите да имат и опция да се хранят здравословно, тъй че да има протеини, витамини, маслени храни, потребни мазнини и по този начин нататък, разяснява Богданов.

Всяка верига сама ще преценя кои ще са продуктите от съответната група, които всяка седмица ще включва в главната потребителска кошница. Държавата няма да се намесва в ценообразуването и ще разчита на пазарния принцип и съдействието на бизнеса, уточни министърът.

Той счита, че по този начин ще се подсигурява повече конкуренция без административни ограничавания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР