Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) ръководи оперативно дейността на

...
Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) ръководи оперативно дейността на
Коментари Харесай

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и индустрията за 2022 г.

Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ) управлява оперативно активността на Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към дипломатическите представителства на Република България в чужбина, като главен инструмент на Външноикономическата политика. Основната задача на чиновниците в СТИВ е обвързвана с подкрепяне на българския бизнес в намирането на сътрудници за реализация на български артикули и услуги, привличане на вложения, увеличение на туристопотока към България, разпространение на преимуществата на България като капиталова и бизнес дестинация. Работата на чиновниците в СТИВ способства за позитивните резултати, свързани с растежа на износа, туристопотока към България и повишения капиталов интерес. Редица компании и водещите бизнес организации в страната дават позитивна оценка като цяло за работата на СТИВ и възприетия метод за дейната им работа с бизнеса.

В МИИ от страна на дипломатически и консулски представителства на България в разнообразни страни са постъпили оферти за откриване на нови Служби по търговско- икономическите въпроси. Имаме постъпили съответни и обосновани оферти и от Търговско-промишлени палата и бизнес организации. Към актуалният миг наложеният бюджет на министерството не разрешава разкриването на нови дестинации за СТИВ.

С постановлението се утвърждава даването на спомагателни средства в размер на 643 400 лева за разкриване и финансиране издръжката през 2022 година на 5 Служби по търговско-икономическите въпроси, към Дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина посредством преразпределение на разноските по централния бюджет за 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР