Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) нареди на

...
Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) нареди на
Коментари Харесай

Paxos спират емитирането на BUSD, поради забрана от Ню Йорк

Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк (NYDFS) подреди на Paxos да спре издаването на стабилната монета BUSD.

Според информацията Paxos са получили разпореждане да спрат да издават нови BUSD токени от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS).

Paxos разгласи, че от 21 февруари ще прекрати издаването на нови BUSD монети откакто бе съобшено, че Нюйоркската работа за финансов контрол проверява компанията. Що се отнася до противоположните изкупувания на BUSD, Paxos съобщи, че ще ги обработва най-малко до февруари 2024 година и ще следи за даването на спомагателна информация, когато е належащо.

Инвестиралите в стабилната монета ще могат да осребрят средствата си в щатски долари или да обръщат BUSD токените си в стабилната монета Pax Dollar (USDP), която също е емитиранa от Paxos, защото USDP и  Pax Gold (PAXG) остават незасегнати от заповедта на NYDFS.


 


Съобщава се още, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати също възнамерява да съди Paxos поради BUSD, потвърждавайки, че монетата е нерегистрирана скъпа книга.

Комисията е изпратила на Paxos писмо, с което осведоми за вероятни дейности за наложително осъществяване. Според информацията искът е за нарушение на законите за отбрана на вложителите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР