Министерството на финансите възприе много от исканията, поставени от синдикатите

...
Министерството на финансите възприе много от исканията, поставени от синдикатите
Коментари Харесай

Служителите на затворите получават две увеличения на заплатите с новия бюджет

Министерството на финансите възприе доста от настояванията, сложени от синдикатите в системите на ГДИН и ГДО, и те са отразени в бюджета за 2023 година Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев на среща през днешния ден с представители на Съюз на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана “, Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието и Синдикат на чиновниците в ГДИН. Присъстваха и ръководителите на двете основни дирекции – основните комисари Ивайло Йорданов и Георги Жеков.

На срещата бе посочено, че считано от 1 август тази година възнагражденията на работещите в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “ се усилват с 10 %, както и със сумата от 175 лв.. Увеличението е за чиновниците по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за държавния чиновник.

Поставени бяха въпроси за неравномерните нараствания през годините за надзорно-охранителния състав и обществени инспектори, психолози, юрисконсулти в системата на ГДИН, както и за спомагателните хонорари за реализирани резултати. Те ще бъдат предадени на министър Славов за възможни диалози с министъра на финансите Асен Василев. Зам.-министър Дечев подсети, че приоритет на държавното управление е постигането на 3% недостиг с оглед бъдещото ни влизане в еврозоната.

Не планираме преразглеждане на прелюдия 12-часов заменен режим на работа в местата за отнемане от независимост, безапелационен бе отрасловият зам.-министър на правораздаването. Той подсети за дългогодишните рекомендации и настоявания на Комитета против изтезанията на съдебна експертиза в тази връзка.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР