Министерството на финансите публикува съобщение, в което внася някои корекции

...
Министерството на финансите публикува съобщение, в което внася някои корекции
Коментари Харесай

Министерството на финансите уточни: Добавката за пенсиите ще е 60 лева

Министерството на финансите разгласява известие, в което внася някои корекции след изявлението на министър Валери Белчев. Той показа част от заложените обществени заплащания в проектобюджета за 2022-а, който готви служебният кабинет. Оказва се обаче, че в обявените суми за пенсионерите има грешки. От думите на Белчев стана ясно, че от 1 януари минималната пенсия ще стане 490 лв.. Той заяви също, че още 6 месеца пенсионерите ще получават добавки от по 120 лв.. Идеята е обаче добавката да е от 60 лв., а минималната пенсия да е 430 лв..

Минималната пенсия ще се усили от 300 на 370 лева от 25 декември, удостоверява министерството на финансите. Допълнително за интервала от януари до юни 2022 година е планувано изплащането на спомагателни суми (добавки) към пенсиите в размер на 60 лева като мярка за поддръжка на всички пенсионери по отношение на продължаващото разпространяването и динамичността на COVID-19, оповестяват от ведомството. Така от Нова година минималната пенсия ще стане 430 лева, а в този момент тези пенсионери получават 420 лева

Финансовият министър разгласи още, че служебното държавно управление ще внесе проектобюджета в новия парламент на 17 декемри, а преди този момент ще го съгласува по министерсва, общини и обществени сътрудници.

Според обещанието на Белчев минималната пенсия би трябвало да стане 430 лева от 1 януари. Таванът на пенсиите би трябвало да стане 1560 лева А всички останали пенсии да се преизчислят и да получат от горната страна по 60 лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР