Министерството на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на

...
Министерството на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на
Коментари Харесай

Асен Василев: Поемаме ангажимент да внесем проект на бюджет много скоростно в НС

Министерството на финансите поддържа Проект на решение за установяване на спомагателен период за събиране на доходи, за осъществяване на разноски и за даване на прехвърляния. Той е нужен, с цел да има софтуерно време, с цел да бъде признат бюджетът на България за 2023, който не беше прегледан предходната година, както е по Закона за обществените финанси.

Това съобщи министърът на финансите Асен Василев от парламентарната естрада и акцентира, че Министерството на финансите поема ангажимент да внесе план на бюджет доста скоростно в Народното събрание, тъй че да има задоволително време той да бъде признат и обнародван до 31 юли 2023 година

„ Това решение дефинира последователността на заплащанията и дава опция събираните доходи да бъдат употребявани за заплащания от Закона за обществените финанси. Това върви в комплект и със Законопроект за смяна на удължителния закон, което ще освободи заплащанията за общините и за здравна каса, тъй че те да могат да се извършат в цялостен размер “, уточни министърът на финансите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР