Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването

...
Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

МФ дава 750 хил. лв. на изпадналата във финансови затруднения болница в Котел

Министерството на финансите утвърди финансовата аргументация на Министерството на здравеопазването за даване на безлихвена възмездна финансова помощ на „ Специализирана болница за рехабилитация - Котел “ ЕООД, гр. Котел.

С него се предлага на държавното управление да одобри разпореждане за спомагателни заплащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 година, предопределени за даване на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хиляди лева на болничното заведение в Котел. Срокът за възобновяване е до 31.07.2027 година.

Средствата са предопределени за финансиране на просрочени отговорности на изпадналото във финансови усложнения лечебното заведение, в това число неизплатени разноски за личен състав. Постановлението извършва политиката на държавното управление за възстановяване действието и контрола на здравната система в страната.

Очакваните резултати от приемането на постановлението са свързани с действието на налична система за оказване на здравна помощ в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР