Министерството на финансите на САЩ публикува дългоочаквания Доклад Кремъл -

...
Министерството на финансите на САЩ публикува дългоочаквания Доклад Кремъл -
Коментари Харесай

САЩ обявиха Доклада Кремъл с 210 руски политици и олигарси

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява дълго чакания " Доклад Кремъл " - лист с лица, част от съветското държавно управление или доближени нему, които могат да попаднат под ударите на новите наказания на Вашингтон поради намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 година, оповестяват американските и съветските медии.

В отчета, който финансовото министерство е предоставило на Конгреса на Съединени американски щати, попадат 210 души: 114 висши съветски политици и служители и 96 олигарси, които по времето на ръководството на съветския президент Владимир Путин са се облагодателствали и придобили огромни благосъстояния.

Публикуването на листата обаче беше съпроводено с изненадващо известие от страна на Белия дом, че американската администрация към този момент няма да санкционира никого от Русия. Някои американски конгресмени упрекнаха президента Доналд Тръмп, че дава на Русия независимост на деяние, засилвайки въпросите за това дали Тръмп фактически има предпочитание да се опълчи на врага на Америка от Студената война, отбелязва " Асошиейтед прес ".

В листата са включени министър председателят Дмитрий Медведев, външният министър Сергей Лавров, първият вицепремиер Игор Шувалов, както и останалите вицепремиери Дмитрий Рогозин, Виталий Мутко, Аркадий Дворкович, Сергей Приходко, Дмитрий Козак, министърът на енергетиката Александър Новак, министърът на защитата Сергей Шойгу, финансовият министър Антон Силуанов и други

В отчета влизат и шефовете на " Росатом ", " Аерофлот ", " Ростех " и други огромни съветски компании, както висшето управление на президентската администрация.

В него са и ръководителите на двете камари на съветския парламент - Държавната дума и Съвета на федерацията, надлежно Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко. Други известни високопоставени съветски публични лица в листата са Сергей Наришкин и Николай Патрушев, както и кметът на Москва Сергей Собянин.

Олег Дерипаска, Вагит Алекперов, Алишер Усманов, Роман Абрамович, Михаил Прохоров, Евгений Касперски, Владимир Потанин, Михаил Фридман, Владимир Евтушенков и други са измежду най-популярните имена на олигарси в листата.

Уточнява се, че в отчета са попаднали съветски компании с доходи над 2 милиарда $ годишно и с държавно присъединяване с най-малко 25 на 100.

Докладът на Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин има и секретна част. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР