Министерството на финансите на САЩ обяви ЧВК Вагнер за транснационална

...
Министерството на финансите на САЩ обяви ЧВК Вагнер за транснационална
Коментари Харесай

САЩ обявиха „Вагнер“ за транснационална престъпна група. Байдън в Европа за година от войната

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи ЧВК " Вагнер " за транснационална незаконна организация, гласи известие на уеб страницата на ведомството.

" Днешното разширение на глобите против групата " Вагнер ", както и новите наказания против техните сътрудници и други компании, които способстват за съветския боен комплекс, ще лимитират още повече опциите на Путин да въоръжава и оборудва своята военна машина ", съобщи американският финансов министър Джанет Йелън.

Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин наложи наказания на лица и компании, свързани с ЧВК " Вагнер ", както и на редица компании от съветския военно-промишлен комплекс. В листата със наказания са включени, наред с други, ръководителят на съветското Министерство на индустрията и търговията Денис Мантуров и ръководителят на Татарстан Рустам Минниханов.

От своя страна държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Съединени американски щати ще наложат визови ограничавания на 531 съветски военнослужещи, свързани с нашествието в Украйна, заяви Си Ен Ев. Освен това Държавният департамент има намерение да наложи наказания против трима ръководители на съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН), която е помогнала на ЧВК " Вагнер " да набира съветски пандизчии за войната.

На 20 януари управляващите в Съединени американски щати анонсираха решението си за частната военна компания. " Тези дейности удостоверяват трансконтиненталната опасност, която съставлява ЧВК " Вагнер ", в това число продължаващата сериозна незаконна активност ", съобщи представителят на Белия дом Джон Кърби.

Собственикът на ЧВК Евгений Пригожин, който по-рано разяснява проектите на американските управляващи, съобщи, че ЧВК " Вагнер " и Съединени американски щати са станали " сътрудници ". " Отсега нататък връзките ни могат да се нарекат " споразумяване на сметки сред незаконни кланове " - сподели Пригожин.

Наемниците на ЧВК " Вагнер " вземат участие интензивно в бойните интервенции в Украйна, като официално не са подчинени на съветското Министерство на защитата. Освен това групата развива активност в разнообразни страни в Африка.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да дойде в Европа във връзка годишнината от началото на войната в Украйна, твърди журналистът от Ен Би Си Джош Ледерман в Twitter. Според него се преглеждат няколко страни, които президентът на Съединени американски щати може да посети, в това число Полша. Представители на администрацията на Байдън разискват и оповестяването на още един огромен пакет военна помощ за Украйна в края на февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР