Министерството на финансите и НАП не могат да си съберат

...
Министерството на финансите и НАП не могат да си съберат
Коментари Харесай

Каримански: Чрез публичен шум се търси смяна на собственика на Лукойл. Асен Василев да понесе отговорност за несъбраните данъци

Министерството на финансите и Национална агенция за приходите не могат да си съберат налозите от „ Лукойл ” – по какъв начин по този начин? Ако всеки един от нас като жител на тази страна не си заплати данъка, дали по този начин ще постъпят тези институции, запита икономистът и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Любомир Каримански в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

Той е черноглед за това, че рафинерията ще заплати в този момент налозите си. „ Защо „ Лукойл ” последните 10 година не е внасял налог в хазната. Явно шефът на Национална агенция за приходите и неговият екип би трябвало да проверят как се образуват „ трансферните цени ” и къде се случват те. Национална агенция за приходите има такива пълномощия, както и останалите служби ”, предложи икономистът и сподели, че финансовият министър би трябвало да понесе отговорност.

„ Според мен съзнателно се търси промяна на притежателя на „ Лукойл ” – търси се посредством обществен звук ”, сподели Каримански.

Относно влизането на България в еврозоната, той сподели, че може да не е изгубена идея, в случай че догоним европейския стандарт. „ Конвергентният отчет на ЕЦБ е доста значим – до какъв брой догонваме средния стандарт на европейците. Години наред не влагаме в стопанската система и в  развиването на човешкия капитал на България. Решението (за влизане в еврозоната) изисква да имаш визия по какъв начин да управляваш страната. Нашите управленци нямат тактика, нито едно министерство няма синтезирана тактика ”, добави Любомир Каримански.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР