Министерството на енергетиката ще извърши проверка на дейността на Булгаргаз

...
Министерството на енергетиката ще извърши проверка на дейността на Булгаргаз
Коментари Харесай

Енергийното министерство започва проверка на Булгаргаз

Министерството на енергетиката ще извърши инспекция на активността на " Булгаргаз " ЕАД, оповестиха от ведомството. Поводът е, че КЕВР е констатирала положителна разлика за 2020 година сред прогнозните и регистрираните от " Булгаргаз " ЕАД разноски за доставка на природен газ.

Вследствие на това препоръчаната от сдружението цена на природния газ за април в качеството му на публичен снабдител е понижена с размера на открития от КЕВР надвзет доход, прецизират от енергийното министерство.

В тази връзка представители на Министерството на енергетиката и " Български енергиен холдинг " ЕАД, считано от 26 март 2021 година, ще извършат инспекция на активността на " Булгаргаз " ЕАД за 2020 година, включително на осъществените доходи и регистрираните разноски, както и отражението им върху препоръчаната от публичния снабдител цена на природния газ за април тази година, се показва в известието.

По-рано през днешния ден стана ясно, че КЕВР ще предложи за одобряване нова цена на синьото гориво от 1 април, която е с към 4 лева по-висока от настоящата през март.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР