Министерството на енергетиката полага усилия за укрепване на веригата за

...
Министерството на енергетиката полага усилия за укрепване на веригата за
Коментари Харесай

САЩ стимулират производството на батерии с още 3,5 млрд. долара

Министерството на енергетиката поставя старания за подсилване на веригата за доставки на акумулатори в Съединени американски щати, като разгласи отпущането на до 3,5 милиарда $ за фирмите, които създават акумулатори и значими минерали, които се влагат в тях, заяви

Батериите се преглеждат като значимо решение за климата, защото могат да зареждат колите, които са съществена причина за изменението на климата, когато изгарят бензин. Те също по този начин са решение, когато съхраняват чиста електрическа енергия, създадена от слънчеви панели или вятърни турбини, позволявайки на газовите или въглищните електроцентрали, които предизвикват изменението на климата, да се изключат.

Понастоящем литиево-йонните акумулатори са преобладаващият вид акумулатори както за електрически автомобили, по този начин и за предпазване на чиста електрическа енергия. Министерството на енергетиката желае да ускори предлагането, защото макар че се работи интензивно по създаването на други възможности, по негови оценки търсенето на литиеви акумулатори ще се усили до 10 пъти до 2030 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР