Министерството на енергетиката на САЩ леко понижи прогнозата си за

...
Министерството на енергетиката на САЩ леко понижи прогнозата си за
Коментари Харесай

САЩ рязко повишиха прогнозата си за средната цена на петрола за 2024 година

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати леко намали прогнозата си за междинната цена на петрола вид Brent за 2023 година - от 84,46 $ на 84,06 $ за барел, излиза наяве от месечната прогноза на Управлението за енергийна информация (EIA) към министерството.

В същото време, прогнозната оценка за междинната цена на петрола за 2024 година беше внезапно нараснала - от 88,22 $ на 94,91 $ за барел.

Що се отнася за миналия септември, по данни на енергийното ведомство на Съединени американски щати, междинната спот цена на сорта Brent е била 94 $ за барел, което е с впечатлямащите 8 $ повече от междинната цена за август.

Покачването на цените се изяснява главно с удължаването от Саудитска Арабия на доброволното редуциране на добива на петрол с 1 милион барела на денонощие до края на 2023 година Друга причина за повишаването е спада на комерсиалните петролни ресурси на Съединени американски щати до най-ниското им равнище от началото на 2022 година.

Ведомството предвижда, че цените на петрола през идващите месеци ще продългат да порастват, в очакване на " стягане " на салдото на интернационалните пазари.
 Прогнозата на Съединени американски щати за цената на нефт Brent през 2023 година
Прогнозата на Съединени американски щати за цената на нефт Brent през 2023 година

Очаква се доста намаляване по отношение на 2022 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР