Министерството на електронното управление (МЕУ) подготвя нов начин за достъп

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) подготвя нов начин за достъп
Коментари Харесай

Подготвят достъп до пациентското досие без е-подпис

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) приготвя нов метод за достъп до електронното здравно досие, без да има потребност от електронен автограф. Това сподели министърът на електронното ръководство Александър Йоловски, представен от БНР.

„ По-лесният метод следва да бъде разгласен. Все още е в развой на разискване. Това е извънредно значима информация, здравната информация е най-чувствителната и тя не може да бъде достъпвана със средства за идентификация ниско или доста, тъй че би трябвало да жертваме някои от удобствата, до момента в който бъде осъществен този метод. Това, по което се работи, е с цел да има един български жител достъп до своето здравно досие, да не му е нужен дипломиран електронен автограф или друго средство за електронна идентификация “, разяснява той.

Само преди ден от здравното министерство обясниха, че родителите към този момент имат достъп до електронното здравно досие на децата си. Както и при достъпа до персоналното досие, за достъпа до това на детето наложително е необходим дипломиран електронен автограф. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР