Министерство на вътрешните работи купува нов дрон за почти 70

...
Министерство на вътрешните работи купува нов дрон за почти 70
Коментари Харесай

МВР купува нов дрон, ще лети на 3 000 метра височина

Министерство на вътрешните работи купува нов дрон за съвсем 70 000 лв.. Ведомството разгласи социална поръчка за избор на снабдител, който ще би трябвало да обезпечи и образованието на четирима оператори. Оферти ще се одобряват до 24 октомври. Срокът беше продължен поради липса на претенденти.

Според документите по обявлението, ограничаване за роторите на летателния уред, няма. От Министерство на вътрешните работи обаче упорстват той да бъде сгъваем за по-удобно превозване, както и да разполага с добре оборудвана наземна станция за ръководство и наблюдаване в действително време. МВР-дронът ще може да прави полети на съвсем 3 000 метра височина, ще разполага с термална камера и съществено оптично нарастване.

В началото на тази година и Главна дирекция за битка с проведената престъпност /ГДБОП/ разгласи социална поръчка за закупуването на сходен уред. Дронът, с който антимафиотите обаче разполагат е с по-скромни благоприятни условия. Граничните ни сили също си поръчаха безпилотен летателен уред през предходната година.

През юни столичните катаджии останаха мощно разочаровани от опциите на закупения с персоналните им средства безпилотен уред. Униформените изгубиха дрона си още при първия тестов полет. Пътните служители на реда пропуснали да вкарат координати за изходна точка в апарата, който отлетял в незнайна посока и не се върнал.

Имало директива, която обаче не прочели кой знае какъв брой задълбочено. Въпреки нелепата преживелица столичните пътни служители на реда са се зарекли отново да съберат пари и да си купят нов дрон. За какво ще го употребяват не е напълно ясно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР