Министерство на външните работи и консулската служба в Нидерландия са

...
Министерство на външните работи и консулската служба в Нидерландия са
Коментари Харесай

Външно нехае за българин в кома след побой в Нидерландия

Министерство на външните работи и консулската работа в Нидерландия са пренебрегнали изцяло случай на българин зад граница, който се нуждае от помощ.

 

Павел Николов е в кома към този момент четвърта година в резултат на побой нанесен му на строителен обект. Той е работил за една от най-големите строителни компании в Нидерландия – Бейлен, която се оказва е наемала служащи посредством посредническа компания, включително от България.

 

Случаят с изключение на престъпен, касае и работодателя на Павел, при който се откриват доста подозрения за нарушавания на трудовото законодателство, например разминаване в присъствените описи, едни и същи застрахователен номер за разнообразни служащи и така нататък

 

Също по този начин от компанията майка две години след случая оповестяват, че не са знаели за него и че компанията медиатор не ги е уведомила, което слага под подозрение изобщо цялата обстановка там и това при какви условия работят непознатите наемни служащи.

 

Въпреки че от прокуратурата са водили следствие, тъй като към момента не е ясно дали е трудова акцидент – липсват всевъзможни данни в книгите на обекта или престъпен побой от други служащи, за в този момент няма арестуван. Има съмнения към българския медиатор и представител на обекта Траян, тъй като е подслушван телефона му, само че няма привлечени обвинени.

 

И до момента в който Павел е в кома, а майка му Татяна четвърта година е неразделно до него българската страна нехае и не оказва помощ на изпадналите в тази тежка обстановка сънародници. Многократно са правени опити да се потърси помощ от консулството в Хага, само че от там или отпращат дамата или не си подвигат телефона.

 

В момента да вземем за пример Павел е с изтекла персонална карта и никой служител не обръща внимание на тези двама българи. От София препращат към Нидерландия, а от там услужливо не си подвигат телефона. Дори не приказваме за по сериозна поддръжка – юристи, консултация, консулска отбрана.
От нашето външно министерство и представителите там на място никой не й оказва помощ да се оправи с тежката нидерландска обществена система, която даже не желае да признае и назначи майката за представител на сина, който е в будна кома.

 
Този случай слага под подозрение както нидерландската обществена и правораздавателна система, по този начин и това какво тъкмо се случва в нашето Министерство на външните работи.
И в случай че нидерландците си гледат личната сметка и личните ползи на локални компании и жители, то за българското външно министерство въпросът е има ли водач в самолета и какво тъкмо правят скъпо платените ни служители зад граница, щом по никакъв метод не спомагат на изпаднали в неволя български жители.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР