Министерство на туризма изплати над 4.294 млн. лв. на хотелиери

...
Министерство на туризма изплати над 4.294 млн. лв. на хотелиери
Коментари Харесай

Министерство на туризма изплати 4.3 млн. лв. на хотелиери подслонили украински бежанци

Министерство на туризма изплати над 4.294 млн. лева на хотелиери подслонили украински бежанци по програмата за филантропично подкрепяне. Средствата са за покриване на разноските по настанените украинци за месеците февруари, март и април 2024 година Хотелиери са подали 204 заявки за финансова помощ за общи 9377 украинци.

През юни бяха изплатени други над 9.275 млн. лева по програмата за филантропична помощ. С тях бяха покрити разноските за настаняване на украински бежанци за месеците ноември и декември 2023 година, както и за януари и февруари 2024 година.

Министерство на туризма изплати над 4.294 млн. лева на хотелиери подслонили украински бежанци

SafeNews напомня че, Киев не заплаща обществени помощи на украинците. Боевете хвърлиха украинците в беднотия, изключително тези, които така и така изживяваха тежки времена, написа The Economist. Някои от нуждаещите се по цели дни пътуват из Киев, получавайки храна от разнообразни филантропични организации. В същото време парите за обществени заплащания се дават от Запада.

С идването на доброволците всички, които ги чакат на Площада на независимостта в Киев (известен още като Майдан), се подреждат на опашка за топли питиета и прясно приготвена храна. Възрастен мъж се пробва да успокои шумното неодобрение на своя умствено изостанал възрастен наследник. Боевете донесоха стопански усложнения на милиони жители, само че две години по-късно някои към момента страдат доста повече от други. Най-тежко пострадаха възрастните хора, хората с увреждания и бежанците.

Милиони украинци или изгубиха работата си, или започнаха да получават по-малко заради финансови усложнения от работодателите. Въпреки това, когато се разхождате из някой от мегаполисите, надалеч от фронтовата линия, в никакъв случай няма да кажете, че в страната има борби. Миналия месец голяма нова книжарница отвори порти единствено на няколко минути пешком от мястото, където доброволци от Римската благотворителна общественост на Sant’Egidio в този момент раздават храна. Магазини, предприятия, кафенета и заведения за хранене са препълнени и доста хора карат скъпи коли.

Източник: Сега

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР