Министерство на образованието и Министерство на здравеопазването са направили анализ

...
Министерство на образованието и Министерство на здравеопазването са направили анализ
Коментари Харесай

МОН и МЗ обещават нормален учебен процес и действия според ситуацията

Министерство на образованието и Министерство на здравеопазването са създали разбор на учебните заведения, с цел да стартира образователната година на 15 септември сполучливо в цялата страна и да не се наложи дървена почивка или възможна коронавирус почивка.

Това стана ясно от думите на двамата министри - на образованието Сашо Пенов и на опазването на здравето Иван Меджедиев, които през днешния ден откриха кабинет по телемедицина в столичното 55 СОУ.

И двамата са безапелационни, че в границите на годината би трябвало да се работи съгласно обстановката . Иначе образователната година стартира с естествени ограничения против разпространяване на ковид - стерилизация, отдалеченост и проветряване, правенето на антигенен тест отпада, сподели министър Меджедиев.

" Ситуацията в учебните заведения не е идентична и не може да се каже по какъв начин ще се реагира в този момент , по тази причина и ще се реагира поетапно. Финанси ще се трансферират от Министерство на финансите съгласно потребностите ", посочи той.

Днес е извършена среща с шефове на учебни заведения, през вчерашния ден среща със синдикалните организации в образованието, има разбор какъв брой учебни заведения и детски градини имат усложнения с отоплението. През Закона за предучилищното и учебното обучение след съответен разбор на потребностите на всяко учебно заведение ще се вършат планове, с цел да се обезпечи присъствено образование в школата за цялата година.

" Стремежът е към оптимално присъствено учебно заведение - поради възможната коронавирус рецесия и поради цените на ел. силата. Цялата изпълнителна власт е ангажирана да обезпечи отопление в целия публичен бранш ", даде обещание Меджедиев.

МОН е осведомено с обстоятелството, че сега има усложнения с електронната система за образование при някои учебни заведения. Причината за тях е от несъразмерното наливане на информация в един и същи миг, само че се чака през образователната година да няма усложнения в процеса, изясни министър Сашо Пенов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР