Министерство на образованието и красавците от планктона започнаха яростно да

...
Министерство на образованието и красавците от планктона започнаха яростно да
Коментари Харесай

Богомил Бонев крайно директен за „красавците от планктона“ и забраната на „Аз съм българче“!

Министерство на образованието и красавците от планктона започнаха гневно да афишират обявата на „ Свободна Европа “ за интеграцията на чужденци и стихотворението на Вазов „ Аз съм българче “ за фалшив вест. Но не е. Така стартира постът на някогашния вътрешен министър Богомил Бонев във връзка нашумялата вест за предложение за унищожаване на известното вазово стихотворение поради „ интеграцията на децата на децата на мигрантите “.
SafeNews разгласява поста му без редакторска интервенция:
Министерство на образованието и красавците от планктона започнаха гневно да афишират обявата на „ Свободна Европа “ за интеграцията на чужденци и стихотворението на Вазов „ Аз съм българче “ за фалшив вест. Но не е. Публикацията е от 4 януари и авторката непосредствено е споделила: „ За да е допустима интеграцията, доста сфери би трябвало да се трансформират, в това число просветителната система. Защото тя е скроена само по мярата на етническите българи. Няма по какъв начин децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, в случай че са длъжни да учат „ Аз съм българче “, без на просветителната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им. “
Както SafeNews писа, Искат възбрана на „ Аз съм българче “, с цел да „ не пречи на интеграцията на мигрантите “!!!Българската редакция на „ Свободна Европа “ разгласява разбор на ограниченията, които са нужни да се подхващат, с цел да се интегрират имигрантите в България.

Една от тях е смяна на просветителната ни система, тъй че тя да е освен за „ етническите българи “, само че и за имигрантите, идващи у нас. „ Свободна Европа “ твърди, че има „ ксенофобски декор “. И че страната ни приема „ личните си малцинства като непознати “.

За да се промени това, трябват освен законодателни промени, само че и смяна на просветителната система. Това предлага българският клон на американската медия.

Според разбора стихотворението „ Аз съм българче “ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас.

Ето прецизен откъс на написаното:

“Интеграцията не може да се реализира без настройка за приемане на другия. А това е мъчно в страна, която приема като непознати даже личните си етнически малцинства. За да е допустима интеграцията, доста сфери би трябвало да се трансформират, в това число просветителната система. Защото тя е скроена само по мярата на етническите българи.

Няма по какъв начин децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, в случай че са длъжни да учат „ Аз съм българче “. Без на просветителната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им. ”

Т.е. стихотворението „ Аз съм българче “ на Иван Вазов, изучавано в учебните заведения, пречи на интеграцията на децата на мигрантите. И те не могата да се почувстват пълноценна част от българското общество. За което е отговорна българската просветителна система. И тя би трябвало да се промени, с цел да не е единствено за „ етническите българи “. Това е позицията на българската редакция на американската „ Свободна Европа “.

Ето какво написа още в разбора по тематиката:

„ Дори на страните с одобрени миграционни обичаи е мъчно да уцелват мярата сред консолидираното на чужденците в локалното общество и неговите правила. Зачитането на личната им просвета и уважението към личността им.

Още повече, че една персона не всеки път се разпознава с клишетата за културата, от която произлиза. Не всички българи да вземем за пример желаят да бъдат асоциирани с национални танци, шопска салата и ракия.

Тези компликации от време на време водят до спорове, което пък налива масло в антиимигрантските настроения.

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР