Министерство на културата е включило в проектобюджета на ведомството за

...
Министерство на културата е включило в проектобюджета на ведомството за
Коментари Харесай

Министерството на културата отпуска 10 млн. лв. за концертна зала в Пловдив

Министерство на културата е присъединило в проектобюджета на ведомството за 2022 година сумата от 10 000 000 лева, които да отидат за ремонт на Концертна зала. Казусът с едно от дребното профилирани пространства за музика се търкаля с години и няколко държавни управления поемаха уговорката да го решат. На процедура обаче нищо не се правеше.

„ Тези средства ще бъдат изписани в обособен ред, т.е. ще са целеви за ремонта. Също по този начин има предложение, само че то е накуп за подсигуряване на средства за изграждане на Пловдивска опера” разгласи инж. Любозар Фратев от фондация „ Дом на Пловдивската опера”.

Той изясни, че тристранният Меморандум сред Община Пловдив, фондацията и Министерството на културата към този момент е направен.

„ Ние – фондацията направихме своите стъпки, преди две седмици Министерство на културата – също. Чакаме Община Пловдив да попълни своята част от Меморандума – да се ангажират да се отреди имот и да се провеждат интернационален конкурс за план за сградата”, сподели още Фратев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР