Министерство на иновациите и растежа връчи 8 сертификата за инвестиции

...
Министерство на иновациите и растежа връчи 8 сертификата за инвестиции
Коментари Харесай

За 4 месеца МИР връчи 8 сертификата за инвестиции за 64 млн. лв.

Министерство на нововъведенията и растежа връчи 8 документа за вложения на обща стойност 64 млн. лева за последните четири месеца от началото на юни тази година. С плановете се чака да бъдат разкрити близо 900 нови работни места. В развой на узаконяване са още 10 капиталови плана с вложения за близо 500 млн. лв. и предстоящ брой на новите работни места – над 770. Това заяви министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на церемонията „ първа копка “ на учебно заведение в село Лозен.

Инвестицията е на немската група „ Линднер “.

„ Инвестицията на " Линднер " е от Клас А и ще усъвършенства просветителната среда. Това демонстрира нашият блян към привличане на вложения и съм щастлива, че днешната е в новаторска просветителна инфраструктура. Доверието на вложителите и поддържането на добър капиталов климат са измежду главните цели на Министерството на нововъведенията и растежа “, съобщи на церемонията министър Стойчева, представена от пресцентъра на МИР.

Министър Стойчева връчи документ за инвестиция клас А на плана „ Кампус Лозен Парк “ за създаване на новаторска просветителна инфраструктура – учебно заведение и детска градина. Инвестицията е 15 млн. лева Другият план на вложителя е за високо софтуерен парк, в който ще бъдат вложени 20 млн. лева

" Това демонстрира стремежът на нашето министерство да притегля нов вид вложители и да трансформира България в дестинация, която е забавна, привлекателна и постоянна като макроикономическа рамка и която може да се трансформира в иновационен хъб в Югоизточна Европа ", разяснява министърът на нововъведенията и растежа.

В събитието участваха още Н.Пр. Мария-Ирене Планк, дипломат на Германия в България, Хелмут Ланг, изпълнителен шеф на „ Линднер Груп “ АГ и господин Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР