Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и

...
Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и
Коментари Харесай

Министерство на икономиката, ИАНМСП и БРАИТ представиха първия мапинг на българската индустрия |

Министерство на стопанската система, Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) показаха през днешния ден първия мапинг на българската промишленост в плана BG Industry Map, който сплотява в уебсайт информация за 14 водещи промишлености в страната.

Събитието бе намерено от министъра на стопанската система на България Лъчезар Борисов, изпълнителния шеф на ИАНМСП Бойко Таков, ръководителят на УС на БРАИТ Иван Михайлов и Любомир Станиславо.

Борисов съобщи, че планът показва и информация за сферата на образованието, която за първи път бива поставяна в границите на промишлен мапинг. BG Industry Map e информативен план, който сплотява силите на няколко клъстерни организации, което е извънредно значимо в актуалната невиждана икономическа конюнктура и ще има извънредно позитивен темперамент върху насърчаването на вложенията в страната.

По време на изявлението си Борисов даде информация и за антикризисните ограниченията на държавното управление против икономическите последици от пандемията COVID-19, като добави, че Министерство на стопанската система работи интензивно по процедурите за антикризисните ограничения.

Изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков, съобщи, че планът сплотява карти на 14 български промишлености, като задачата му е да бъде непрекъснато обновяван и развиван с допълнение на карти на обособените промишлености. Той благодари на сътрудниците на Агенцията в плана от БРАИТ и добави, че той е плод на сполучливо партньорство сред бизнеса и страната.

От своя страна Иван Михайлов добави, че по време на правенето на BG Industry Map са излезли извънредно забавни обстоятелства по отношение на броя на фирмите, които оперират в 14-те бранша. По думите му слагането на образованието на картата на българската промишленост е от голямо значение, тъй като тематиката е основополагаща, а ясният мониторинг ще окаже позитивен резултат върху тематиката с фрагментите и тяхната подготовка.

В рамките на събитието Любомир Станиславов показа презентация на BG Industry Map и осведоми, че всяка промишленост има два типа карти – за брой заети лица и за оборот, като концепцията за плана поражда в хода на работата сред ИАНМСП и Аутомотив Клъстер България.

Той съобщи, че уеб сайтът разрешава да се избира сред показване по брой заети лица или оборот, търсене по име на компанията във всички или съответно определен бранш, като дава информация за ЕИК, брой чиновници, доходи и чист резултат на всяка една компания.

Картите обгръщат следните промишлености:

• Автомобилна

• IT

• Аутсорсинг

• Енергийна

• Машинна

• Мехатроника

• Хранително-вкусова

• Козметична

• Текстилна

• Водна и морска

• Мебелна

• Биотехнологии

• Възобновяеми енергийни източници

• Образователна

Новоразработените карти на промишлеността са основани на разработваната и усъвършенствана в продължение на осем години карта, която Аутомотив Клъстер България създава за фирмите от автомобилния бранш.

Мапингът на промишлеността доразвива тази концепция, а цифровите карти употребяват за основа най-популярната картографска платформа (Google Maps) и дават изключителна акуратност на адресите, основана на информацията на Министерство на стопанската система и съпоставена с Търговския указател.

Платформата, създадена от БРАИТ за ИАНМСП разрешава възобновяване на картите с най-актуална информация, тъй че те да служат на евентуални вложители или за стопански информации и отсега нататък. Целта е те да не бъдат моментна фотография на промишлеността, а са статистически инструмент.

Това става през рбазраотен за лесна работа администраторски панел, където могат да се попълнят данните или да се вършат самостоятелни промени за всяка обособена компания, да вземем за пример при промяна на изпълнителния шеф, смяна в адреса и т.н.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР