Министерство на финансите предлага мярката за отстъпка 25 ст. на

...
Министерство на финансите предлага мярката за отстъпка 25 ст. на
Коментари Харесай

25 ст. отстъпка на литър гориво още месец - предлага МФ

Министерство на финансите предлага мярката за отстъпка 25 ст. на всеки литър гориво да продължи още един месец. Целта - преодоляване на инфлацията. Това стана ясно по време на дебата в Народното събрание по приемане на удължителния бюджет за 2022 година, който тече втори ден.

Служебният министър Росица Велкова отговори на питания на народни представители и предложение за промяна на ГЕРБ и Кирил Ананиев да се одобри да не могат да се вършат прехвърляния за настоящи разноски от Сребърния фонд и европейските стратегии.
 Правителството отпуска 38 млн. лв. за отстъпката от 25 ст. на литър през декември
Правителството отпуска 38 млн. лв. за отстъпката от 25 ст. на литър през декември

Парите са предопределени до 31 декември 2022 година в това число

Асен Василев от Политическа партия упрекна ГЕРБ, че иска да блокира служебния кабинет - да не може да харчи 6-те милиарда лева, с цел да имат пари, като се върнат да ръководят след изборите.

По този въпрос Велкова е безапелационна, че Министерство на финансите не поддържа прехвърлянията , защото през днешния ден централният бюджет е на минус 2 милиарда лева
 Депутатите мислят по какъв начин да понижат цените на горивата
Депутатите мислят по какъв начин да понижат цените на горивата

За да се окаже дерогацията за съветския нефт единствено в интерес на частни търговски субекти

" Това значи, че финансираме националните разноски с европейски разноски, средствата на държавното управление са в една сметка и с приемането на текста може да се наложи при започване на годината да се тегли дълг, защото ще има над 10 млрд. лв. във Фискалния запас ", изясни министърът. След отмора, траяла два часа - министърът на финансите посочи, че поправката е допустима. Въпреки това бе отхвърлена от депутатите.
 Отстъпката от 25 ст. за литър ще свърши в края на месеца
Отстъпката от 25 ст. за литър ще свърши в края на месеца

За това предизвестиха столични бензиностанции

Росица Велкова изясни още, че компанията " Лукойл " е платила налог свръхпечалба, а схемата " отстъпка за гориво на литър " свършва на 31 декември.

Мотивите на Министерство на финансите за продължаването на мярката са, че отстъпката води до понижаване на инфлацията , с изключение на това имало питане от Европейски Съюз за нарушение единният пазар, само че след причини на МФ нямало отговор за противоречие.
 Обложиха свръхпечалбите на
Обложиха свръхпечалбите на " Лукойл " и " Литаско "

Завиден брой гласове поддържаха законопроекта на Делян Добрев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР